Kopparnätet

På markägarmötet på Frostavallen (Grottbyn, 26 november) var en av frågorna den stundande nedläggningen av kopparnätet (tele/ADSL) i vårt område. En av representanterna pratade om att man kunde justera datumen så vi inte står utan anslutning innan fiberanslutningaran är på plats.

Bengt i Norra Rörum håller oss uppdaterade. Såhär skriver han i facebook-gruppen Fiber i Höörs ytterområden idag (181212):

Information till er

Just nu för jag en dialog med Skanova/Telia om den förestående nedläggningen av kopparnätet. Jag har framfört synpunkter som har kommit från er och på markägarmötena i Hallaröd, Frostavallen och även i Södra Rörum.

Det måste finnas utrymme för överlappning mellan fiber och kopparnät och ingen abonnent skall behöva vara utan telefoni. Telefoni måste absolut finnas om det uppkommer en nödsituation eller något annat behov av snabb hjälp. Det finns t ex  trygghetslarm, larm och andra funktioner som också måste fungera Jag väntar besked från Skanova och jag hoppas det kommer dom närmsta veckorna. Här nedan finns tiderna när det är tänkt att kopparnätet läggs ner i vår kommun. Jag har inte hittat någon information för övriga byar i Höörs Kommun.
HÖÖR FROSTAVALLEN 2019-06-03
HÖÖR HALLARÖD 2019-06-03
HÖÖR MUNKARP 2019-06-03
Hela listan för nedläggning 2018-2019 för Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s