Grottbyn 26/11 2018

Måndag 26:e november 2018

AKEA och Skanova höll markägarträff i Grottbyn.

Följ utveckling på Fiber i Höörs ytterområde och här på jularpsfiber.se.

Skärmavbild 2018-11-26 kl. 20.13.46

Utbygganden är på gång och man presenterade tillvägagånssättet. Ungefär 50 personer var där och många bra frågor togs upp.

Fibern dras upp mot en station vid Frostavallen där det finns en befintlig knytpunkt. Sedan vidare runt Vaxsjö. På sträckan förbi Ullstorp blir det luftledning längs vägen, vilket var föremål för frågor och diskussion.

Längs Lilla Jularpsvägen planerar man dragning i marken medan man upp mot Sjunnerup vill förlägga kabeln i befinliga stolpar.

Kommentera gärna!

/ Sven Stark

Uppdatering 181127

En annan sak som togs upp var nedläggningen av telenetet (ADSL) som är aktuell i vårt område (Frostavallen). Där sa någon av representaterna att det borde gå att få det ändrat så att det överlappar och vi slipper sitta utan internetanslutning om man inte grävt klart till juni 2019.

5 tankar om “Grottbyn 26/11 2018

 1. Mötet har varit i dag, och i dag är det måndag. Grottbyn är en egen anläggning/företag och ligger inte på Skånes Djurpark, men väl intill. Ändra gärna!

  Gilla

 2. Hade för några år sedan fast telefoni via dessa stolpar på sjunnerupsvägen och ca varannan gång det åskade fick jag köpa ny telefon. Hur blir det med fiber i stolparna? Kommer man få byta åskskadad utrustning lika ofta nu eller finns det lösning för det? Nu vet jag inte alls hur det är meningen man kopplar in sig inne i huset men om det blir en fysisk anslutning mellan en dator och fibernätet så kommer ju garanterar den datorn att vara körs fler gånger om året. Vem vill ha det så?

  Gilla

  • Hej Kristina!

   Tack för din kommentar. Vi är flera som tycker att det är en berättigad oro.

   Anslutningen är en kabel i väggen med en ”dosa” som du kan ansluta din nätverkskabel vidare till en bastation för WiFi eller direkt till din dator.
   Vi har inte haft åska upp så mycket utan snarare nedfallna träd och olyckshändelser med maskiner. Svaren vi fick på mötet var att underhållet av luftledningar varit eftersatt då planen varit att dessa inte skulle vara kvar i framtiden. Nu när man investerar i fibernätet säger man också att man tar upp ett gott underhåll av stolparna och kabeln däremellan.

   Gilla

 3. Ping: Kopparnätet | Jularps fiber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s