Rapport från stormöte 13/11 i Hallaröd

Bengt Jönsson från N Rörum rapporterar i Facebook-gruppen från AKEAs stormöte i Hallaröd igår kväll den 13 november.

Läs mer, och följ gruppen Fiber i Höörs ytterområde:

https://www.facebook.com/groups/198251190994963/

Bengts rapportering:

”I kväll har jag varit på ett informationsmöte i Församlingssalen i Hallaröd. Mötet var påkallat för att informera markägarna i Jularp, Munkarp, Frostavallen och Sjunnerup om hur arbetet fortgår. På plats fanns företrädare för AKEA, Telia/Skanova samt ett 25-tal fiberkunder. Mötet öppnades av Rikard från AKEA. Han berättade att vissa fiberdragningar kommer att ske i befintliga eller nya ledningsstolpar där telefonledningar går idag. Vissa av dessa stolpar är i dåligt skick och därför kommer dessa att bytas ut mot nya eller förstärkas. Man kommer också att röja så att inga grenar och träd kan göra åverkan på dom nya ledningarna. Varför man gör så här är att detta är det enda sättet att dra fibern då det inte är möjligt gräva i marken. Enligt AKEA är det största problemet just nu att få till stånd markavtal med markägarna, detta saktar ner grävprocessen. Åhörarna fick under tiden ställa sina frågor. Några åhörare hade specifika frågor om hur ledningsdragningen skulle ske just hos dom, dessa frågor togs upp med AKEA efter mötet.

Jag fick en stund att berätta om att det just nu är full fart på grävningen i Norra Rörums tätort samt att alla är välkomna till vår FB-sida Fiber I Höörs Ytterområde.”

Med vänlig hälsning

Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s